Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2015
Dodano: 04.04.2008
Odsłon: 3833
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cebule i pieczarki myjemy, obieramy i kroimy, w półplasterki, marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce, następnie wszystko razem smażymy i chwilkę dusimy, na pateluszce. W bulionie gotujemy (czas podany na opakowaniu ) kotlety sojowe, gdy będą już ugotowane (wedle czasu podanego na opakowaniu) odsączamy i panierujemy standardowo tak jak nasze mamy babki i prababki panierowany swym mężom kotlety schabowe podawane z ziemniakami okraszanymi cebulką i kapustą koniecznie zasmażaną, ale wróćmy do naszych kotletów „prawie schabowych” tak tradycyjnie panierowane smażymy, również standardowo. W naczyniu żaroodpornym wykładamy uduszone warzywa aha, bo bym zapomniała - warzywa, które dusimy trzeba przyprawić podaną w składnikach solą, pieprzem i papryką. Na warzywach układamy, kotleciki sojowe następnie budujemy piramidkę nakładając na kotleciki plaster pomidora (spory) i na wierzch plaster żółtego sera ( jeszcze sporszy niż pomidor). . Zapiekamy w temperaturze 200 przez 15 – 20 minut. E vuala
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 04 maja 2008Zgłoś do usunięcia
rozkosz podniebieniaze dopiero teraz wynalazlam twoje przepisy
uwoelbiam soje jeszcze bardziej twoje dania
0 Kto głosował? | Odpowiedz