Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozkosz dla podniebienia........
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 340
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15124
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 340
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15124
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
Cebule i pieczarki myjemy, obieramy i kroimy, w półplasterki, marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce, następnie wszystko razem smażymy i chwilkę dusimy, na pateluszce. W bulionie gotujemy (czas podany na opakowaniu ) kotlety sojowe, gdy będą już ugotowane (wedle czasu podanego na opakowaniu) odsączamy i panierujemy standardowo tak jak nasze mamy babki i prababki panierowany swym mężom kotlety schabowe podawane z ziemniakami okraszanymi cebulką i kapustą koniecznie zasmażaną, ale wróćmy do naszych kotletów „prawie schabowych” tak tradycyjnie panierowane smażymy, również standardowo. W naczyniu żaroodpornym wykładamy uduszone warzywa aha, bo bym zapomniała - warzywa, które dusimy trzeba przyprawić podaną w składnikach solą, pieprzem i papryką. Na warzywach układamy, kotleciki sojowe następnie budujemy piramidkę nakładając na kotleciki plaster pomidora (spory) i na wierzch plaster żółtego sera ( jeszcze sporszy niż pomidor). . Zapiekamy w temperaturze 200 przez 15 – 20 minut. E vuala