Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki przygotowałam na podstawie przepisu kuchni kresowej,najczęściej mozna je spotkac w okolicach Sokółki.Sa bardzo smczne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
kapuste sparzyć ,oddzielic liście,usunąć zgrubiałe nerwy
kaszę ugotować na sypko z łyzeczką kucharka,nastepnie osączyć z wody
cebulę drobno pokroić,wymieszać z mielonym mięsem,dodać jajka,czosnek,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać
na liście kapusty nakładać farsz i zawijać gołąbki spinając wykałaczką lubzwiązać białą bawełnianą nitką
dno blaszki wyłożyć resztą liści kiapusty i na to układac gołąbki,posypać kucharkiem,skropic olejem,wlac dwie szklanki wody,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości
,żeby gołąbki zbyt mocno sie nie przyrumienily,przykryc folią aluminiową
do tych gołąbków mozna przygotować sos grzybowy,śmietanowy lub pomidorowy,podawac z ziemniakami