Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki przygotowałam na podstawie przepisu kuchni kresowej,najczęściej mozna je spotkac w okolicach Sokółki.Sa bardzo smczne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 497
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 497
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Składniki
kapuste sparzyć ,oddzielic liście,usunąć zgrubiałe nerwy
kaszę ugotować na sypko z łyzeczką kucharka,nastepnie osączyć z wody
cebulę drobno pokroić,wymieszać z mielonym mięsem,dodać jajka,czosnek,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać
na liście kapusty nakładać farsz i zawijać gołąbki spinając wykałaczką lubzwiązać białą bawełnianą nitką
dno blaszki wyłożyć resztą liści kiapusty i na to układac gołąbki,posypać kucharkiem,skropic olejem,wlac dwie szklanki wody,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości
,żeby gołąbki zbyt mocno sie nie przyrumienily,przykryc folią aluminiową
do tych gołąbków mozna przygotować sos grzybowy,śmietanowy lub pomidorowy,podawac z ziemniakami