Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga troszkę pracy, ale to miła odmiana w moim menu i chętnie poświęcam temu daniu swój czas:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Marchewkę pokroić w cienkie słupki, ananasa i paprykę na małe kawałki, cebulę w piórka. W woku rozgrzać oliwę, dodać przecier pomidorowy i sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować, aż płyny zredukują swą objętość. Następnie dodać wszystkie warzywa, owoce oraz cukier, ocet i przyprawy. Gotować na małym ogniu przez 15 - 20 minut.
W szklance rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością zimnej wody, a następnie dolać ją powoli do sosu i dokładnie wymieszać. Podgrzewać jeszcze przez chwilę, bo sos musi zgęstnieć.
Solę przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Podajemy w taki sposób jak na zdjęciu - na talerz wylewamy sosik i na to kładziemy filety z soli. Filet z jednej strony jest chrupiący, a od spodu mięciutki nasiąka sosem. Poezja!
Podawać można z ryżem. Smakuje też dobrze z pure.