Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny sos boloński podany z makaronem spaghetti, serem i bazylią.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 115
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5101
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32714
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 115
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5101
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32714
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 282
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach. Cebulę i por kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wkładamy wszystkie przygotowane warzywa, dusimy pod przykryciem. Uduszone warzywa przekładamy do garnka a na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę i mielone mięso. Gdy mięso z boczkiem się podsmaży dodajemy je do garnka z duszącymi się warzywami.
W między czasie myjemy i kroimy pomidory w kostkę, czosnek także drobniutko kroimy i dodajemy razem z koncentratem pomidorowym, pokrojoną natką pietruszki i bazylią do garnka, podlewamy winem i wodą i dusimy około godziny. W trakcie duszenia próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, startym żółtym serem i świeżą bazylią.