Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny sos boloński podany z makaronem spaghetti, serem i bazylią.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach. Cebulę i por kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wkładamy wszystkie przygotowane warzywa, dusimy pod przykryciem. Uduszone warzywa przekładamy do garnka a na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę i mielone mięso. Gdy mięso z boczkiem się podsmaży dodajemy je do garnka z duszącymi się warzywami.
W między czasie myjemy i kroimy pomidory w kostkę, czosnek także drobniutko kroimy i dodajemy razem z koncentratem pomidorowym, pokrojoną natką pietruszki i bazylią do garnka, podlewamy winem i wodą i dusimy około godziny. W trakcie duszenia próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, startym żółtym serem i świeżą bazylią.