Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najsmaczniejsze połączenie: grzyby leśne i śmietana z odrobiną cebulki i czosnku. Taki sosik podany z ryżem lub kaszą to doskonałe danie zarówno na obiad jak i kolację:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5849
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5849
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7559
Składniki
Grzyby leśne /najlepiej jednego gatunku/ dokładnie oczyszczamy. Większe grzyby kroimy na kawałki a mniejsze zostawiamy w całości. Grzyby możemy zalać wodą i odgotować - są wówczas bardziej miękkie ale niestety tracą dużo grzybowego smaku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek, oprószamy solą i podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy grzyby i smażymy do miękkości - ok. 10 min. Do grzybów na patelni wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszając zagotowujemy. Sos podajemy z ugotowanym ryżem lub kaszą.