Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najsmaczniejsze połączenie: grzyby leśne i śmietana z odrobiną cebulki i czosnku. Taki sosik podany z ryżem lub kaszą to doskonałe danie zarówno na obiad jak i kolację:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6433
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6433
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114829
Składniki
Grzyby leśne /najlepiej jednego gatunku/ dokładnie oczyszczamy. Większe grzyby kroimy na kawałki a mniejsze zostawiamy w całości. Grzyby możemy zalać wodą i odgotować - są wówczas bardziej miękkie ale niestety tracą dużo grzybowego smaku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek, oprószamy solą i podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy grzyby i smażymy do miękkości - ok. 10 min. Do grzybów na patelni wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszając zagotowujemy. Sos podajemy z ugotowanym ryżem lub kaszą.