Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najsmaczniejsze połączenie: grzyby leśne i śmietana z odrobiną cebulki i czosnku. Taki sosik podany z ryżem lub kaszą to doskonałe danie zarówno na obiad jak i kolację:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Grzyby leśne /najlepiej jednego gatunku/ dokładnie oczyszczamy. Większe grzyby kroimy na kawałki a mniejsze zostawiamy w całości. Grzyby możemy zalać wodą i odgotować - są wówczas bardziej miękkie ale niestety tracą dużo grzybowego smaku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek, oprószamy solą i podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy grzyby i smażymy do miękkości - ok. 10 min. Do grzybów na patelni wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszając zagotowujemy. Sos podajemy z ugotowanym ryżem lub kaszą.