Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak. Sos z wykorzystaniem świeżych lub mrożonych grzybów. Dodatek suszonej żurawiny dodaje delikatny smak słodyczy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, potem rozgniatamy tłuczkiem. Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Do saganka wlewamy trochę wody , dodajemy ziele i liście laurowe. Zagotowujemy wodę, dodajemy pokrojone grzyby, gotujemy kilkanaście minut.Potem doprawiamy curry, trawą cytrynową. Śmietanę mieszamy z mąką, hartujemy gorącą wodą z grzybów, strumieniem wlewamy do sosu. Dosypujemy żurawinę i wszystko gotujemy kilka minut. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dolewamy wodę. Przed podaniem wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Podajemy z ziemniakami.