Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak. Sos z wykorzystaniem świeżych lub mrożonych grzybów. Dodatek suszonej żurawiny dodaje delikatny smak słodyczy.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, potem rozgniatamy tłuczkiem. Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Do saganka wlewamy trochę wody , dodajemy ziele i liście laurowe. Zagotowujemy wodę, dodajemy pokrojone grzyby, gotujemy kilkanaście minut.Potem doprawiamy curry, trawą cytrynową. Śmietanę mieszamy z mąką, hartujemy gorącą wodą z grzybów, strumieniem wlewamy do sosu. Dosypujemy żurawinę i wszystko gotujemy kilka minut. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dolewamy wodę. Przed podaniem wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Podajemy z ziemniakami.