Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do makaronu, ryżu, kaszy i ziemniaków.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23152
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23152
Składniki
Na patelnię wlać trochę wody i wrzucić mięso. Podsmażać, aż mięso nie będzie surowe. Przełożyć do dużego garnka,
Pieczarki przekroić na pół i pociąć w trochę grubsze półplasterki. Wrzucić na patelnię, lekko posolić i podsmażyć. Przełożyć do garnka z mięsem.
Cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na patelni. Przełożyć do garnka.
Pomidory ponacinać i sparzyć gorącą wodą. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Poddusić na małym ogniu, aż pomidory zmiękną. Rozgnieść je i przełożyć do garnka z mięsem, pieczarkami i cebulą. Dodać kukurydzę, fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier pomidorowy. Wszystko wymieszać i podlać wodą (ok. 1-1,5 szklanki). Wstawić na mały ogień.
Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką (ok. 1 łyżeczka), czosnkiem granulowanym oraz sporą ilością bazylii suszonej (może być świeża). Wymieszać i zdjąć z ognia.