Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pieczarkowy - pyszny i szybki w przygotowaniu
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5750
Pieczeń z karkówki to idealny pomysł na obiad, ale nie tylko. Na zimno smakuj...
Odsłon: 80
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 366
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5750
Pieczeń z karkówki to idealny pomysł na obiad, ale nie tylko. Na zimno smakuj...
Odsłon: 80
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 366
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle do miękkości. Pieczarki pokroić w plasterki i dorzucić do cebuli. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Wszystko razem dusić przez 10 minut. Kolejno dodać posiekany pęczek koperku, powali wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Bez przykrycia podgrzewamy do momentu zagotowania. ( Jeśli chcemy aby sosu było więcej możemy wlać pół szklanki bulionu lub wody). Podajemy z ulubionymi dodatkami.