Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany, bardzo smaczny sos z pieczarek podany z tłuczonymi ziemniakami.
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w ósemki lub dowolne kawałki. W garnku rozgrzewamy masło i dodajemy pieczarki, dusimy do momentu aż pieczarki puszczą sok. Jak pieczarki puszczą sok dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową.
Dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek. Gdy pieczarki osiągną oczekiwaną miękkość to podlewamy troszkę przegotowaną, gorącą wodą oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy około 5 minut i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Po dodaniu natki pietruszki gotujemy kilka minut i zagęszczamy oraz zabielamy sos. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z utłuczonymi ziemniakami. Smacznego !!!