Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos puttanesca jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Powstaje na bazie prostych składników, które bez problemu znajdziecie w każdym sklepie. Jeśli nie przepadacie za filetami anchois, możecie je zastąpić tuńczykiem z puszki.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 164
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 699
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 70
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 154
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 164
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 699
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 70
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 154
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek podziel na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
Gdy cebula zmięknie, dodaj passatę, szczyptę suszonego oregano, pieprz i przekrojone na pół pomidorki. Następnie wrzuć pokroje w plastry oliwki i kapary. Całość trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 4 minuty. Pod sam koniec dodaj posiekanie filety anchois.
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszaj z sosem puttanesca.
Danie serwuj posypane startym parmezanem.