Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos puttanesca jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Powstaje na bazie prostych składników, które bez problemu znajdziecie w każdym sklepie. Jeśli nie przepadacie za filetami anchois, możecie je zastąpić tuńczykiem z puszki.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2636
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20144
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 567
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 737
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7166
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2636
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20144
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 567
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 737
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7166
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek podziel na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
Gdy cebula zmięknie, dodaj passatę, szczyptę suszonego oregano, pieprz i przekrojone na pół pomidorki. Następnie wrzuć pokroje w plastry oliwki i kapary. Całość trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 4 minuty. Pod sam koniec dodaj posiekanie filety anchois.
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszaj z sosem puttanesca.
Danie serwuj posypane startym parmezanem.