Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos puttanesca jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Powstaje na bazie prostych składników, które bez problemu znajdziecie w każdym sklepie. Jeśli nie przepadacie za filetami anchois, możecie je zastąpić tuńczykiem z puszki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 228
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1010
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 914
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 228
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1010
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 914
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek podziel na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
Gdy cebula zmięknie, dodaj passatę, szczyptę suszonego oregano, pieprz i przekrojone na pół pomidorki. Następnie wrzuć pokroje w plastry oliwki i kapary. Całość trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 4 minuty. Pod sam koniec dodaj posiekanie filety anchois.
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszaj z sosem puttanesca.
Danie serwuj posypane startym parmezanem.