Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sos do mięs, ryb, kanapek a po zmiksowaniu świetnie zastępuje chemiczny , sklepowy keczup.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 653
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2558
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1243
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2319
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 653
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2558
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1243
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2319
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić. Marchew, jabłka obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. W papryce usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tartce. Warzywa wymieszać razem i gotować ok. 2,5 godziny.
Dodać olej, cukier i pozostałe przyprawy i gotować jeszcze ok.1 godziny( lub do miękkości warzyw). Gorący sos wkładać do słoików i wekować ok 30 min .( ja to robię w piekarniku w tem. ok 150 stopni)
Sos nadaje się świetnie do ryby po grecku, gałek czy też po prostu jako dodatek do kanapek lub obiadów