Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sos do mięs, ryb, kanapek a po zmiksowaniu świetnie zastępuje chemiczny , sklepowy keczup.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10466
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4727
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1015
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 251
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10466
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4727
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1015
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 251
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić. Marchew, jabłka obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. W papryce usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tartce. Warzywa wymieszać razem i gotować ok. 2,5 godziny.
Dodać olej, cukier i pozostałe przyprawy i gotować jeszcze ok.1 godziny( lub do miękkości warzyw). Gorący sos wkładać do słoików i wekować ok 30 min .( ja to robię w piekarniku w tem. ok 150 stopni)
Sos nadaje się świetnie do ryby po grecku, gałek czy też po prostu jako dodatek do kanapek lub obiadów