Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sos do mięs, ryb, kanapek a po zmiksowaniu świetnie zastępuje chemiczny , sklepowy keczup.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38196
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 283
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38196
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 283
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić. Marchew, jabłka obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. W papryce usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tartce. Warzywa wymieszać razem i gotować ok. 2,5 godziny.
Dodać olej, cukier i pozostałe przyprawy i gotować jeszcze ok.1 godziny( lub do miękkości warzyw). Gorący sos wkładać do słoików i wekować ok 30 min .( ja to robię w piekarniku w tem. ok 150 stopni)
Sos nadaje się świetnie do ryby po grecku, gałek czy też po prostu jako dodatek do kanapek lub obiadów