Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam smakoszom grzybków:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 602
Składniki
Umyte i pokrojone maślaki lekko odcisnąć z wody i dać na rozgrzane masło. Maślaki puszczą wodę i trzeba je smażyć by zmniejszyły swoją objętość. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę i czosnek pokrojone w cieńkie paski. Gdy z maślaków wyparowała większa ilość wody przełożyć do rondla dodać cebulę z czosnkiem. Mąkę roztrzepać w wodzie i dodać do gotującego sosu.Dolewać stopniowo by sos nie wyszedł za gęsty.Na końcu dać posiekaną natkę ,śmietanę zahartowaną w gorącym sosie i doprawić do smaku. Zagotować przez moment. Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Smacznego życzę!