Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam smakoszom grzybków:)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Umyte i pokrojone maślaki lekko odcisnąć z wody i dać na rozgrzane masło. Maślaki puszczą wodę i trzeba je smażyć by zmniejszyły swoją objętość. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę i czosnek pokrojone w cieńkie paski. Gdy z maślaków wyparowała większa ilość wody przełożyć do rondla dodać cebulę z czosnkiem. Mąkę roztrzepać w wodzie i dodać do gotującego sosu.Dolewać stopniowo by sos nie wyszedł za gęsty.Na końcu dać posiekaną natkę ,śmietanę zahartowaną w gorącym sosie i doprawić do smaku. Zagotować przez moment. Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Smacznego życzę!