Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam smakoszom grzybków:)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17337
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6666
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17337
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6666
 
         
         
                Składniki
Umyte i pokrojone maślaki lekko odcisnąć z wody i dać na rozgrzane masło. Maślaki puszczą wodę i trzeba je smażyć by zmniejszyły swoją objętość. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę i czosnek pokrojone w cieńkie paski. Gdy z maślaków wyparowała większa ilość wody przełożyć do rondla dodać cebulę z czosnkiem. Mąkę roztrzepać w wodzie i dodać do gotującego sosu.Dolewać stopniowo by sos nie wyszedł za gęsty.Na końcu dać posiekaną natkę ,śmietanę zahartowaną w gorącym sosie i doprawić do smaku. Zagotować przez moment. Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Smacznego życzę!