Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam smakoszom grzybków:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 222
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9466
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1003
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 222
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9466
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1003
Składniki
Umyte i pokrojone maślaki lekko odcisnąć z wody i dać na rozgrzane masło. Maślaki puszczą wodę i trzeba je smażyć by zmniejszyły swoją objętość. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę i czosnek pokrojone w cieńkie paski. Gdy z maślaków wyparowała większa ilość wody przełożyć do rondla dodać cebulę z czosnkiem. Mąkę roztrzepać w wodzie i dodać do gotującego sosu.Dolewać stopniowo by sos nie wyszedł za gęsty.Na końcu dać posiekaną natkę ,śmietanę zahartowaną w gorącym sosie i doprawić do smaku. Zagotować przez moment. Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Smacznego życzę!