Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam smakoszom grzybków:)
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10270
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2086
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 79
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10270
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2086
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 79
Składniki
Umyte i pokrojone maślaki lekko odcisnąć z wody i dać na rozgrzane masło. Maślaki puszczą wodę i trzeba je smażyć by zmniejszyły swoją objętość. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę i czosnek pokrojone w cieńkie paski. Gdy z maślaków wyparowała większa ilość wody przełożyć do rondla dodać cebulę z czosnkiem. Mąkę roztrzepać w wodzie i dodać do gotującego sosu.Dolewać stopniowo by sos nie wyszedł za gęsty.Na końcu dać posiekaną natkę ,śmietanę zahartowaną w gorącym sosie i doprawić do smaku. Zagotować przez moment. Podawać z makaronem lub z czym lubimy.
Smacznego życzę!