Do góry

Dania główne Przepis na:

Spagetti curry z ciecierzycą

Spagetti curry z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 114

Dodano:

Odsłon: 115

Sposób na curry z ciecierzycą i selerem konserwowym.

Składniki

  • makaron spagetti 1/2 opak. (250g)
  • ciecierzyca gotowana 200g
  • seler konserwowy w zal. octowej 1/2 słoika (90g)
  • przyprawa curry 2-3 łyżeczki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki zaprawy cytrynowej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mleka sojowego bez cukru
1-2 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Makaron spagetti ugotować według przepisu na opakowaniu.

    2. Odsączoną i opłukaną ciecierzycę podsmażyć z lekko odsączonym selerem oraz przyprawą curry. Dodać mleko sojowe, sól, cukier, zaprawę cytrynową i doprowadzić do wrzenia.

    3. W ok. 3 łyżkach mleka sojowego rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i powoli wlewać na patelnię ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę mleka lub rozrobić więcej mąki do zagęszczenia sosu. Podawać z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń