Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na curry z ciecierzycą i selerem konserwowym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Składniki
1. Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. Odsączoną i opłukaną ciecierzycę podsmażyć z lekko odsączonym selerem oraz przyprawą curry. Dodać mleko sojowe, sól, cukier, zaprawę cytrynową i doprowadzić do wrzenia. 3. W ok. 3 łyżkach mleka sojowego rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i powoli wlewać na patelnię ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę mleka lub rozrobić więcej mąki do zagęszczenia sosu. Podawać z makaronem.