Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu danie z makaronu a do tego sycące. Zachwyci niejedno podniebienie. Czas na "kuchnię włoską" :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4064
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 149
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4064
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 149
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie (tylko nie rozgotujmy, ma być al dente).
Boczek kroimy w drobną kostkę i wysmażamy go na rozgrzanej patelni aż się zrumieni. Wyłączamy palnik, żeby boczek chwilę ostudził się.
Do miseczki wlewamy połowę śmietanki i dodajemy żółtka i 3 łyżki sera, roztrzepujemy widelcem. Pozostałą śmietankę wlewamy na patelnię z boczkiem i podgrzewamy chwilę na małym ogniu (3-4min). Dodajemy jajka z serem i śmietanką i dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość podgrzewamy aż sos zacznie nam gęstnieć, wtedy zdejmujemy z ognia i dodajemy ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze. Dekorujemy resztą sera i posiekaną bazylią. Oczywiście dobrze jest gotować makaron w trakcie przygotowywania sosu :) Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl