Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne , bardziej moje ,jednak równie pyszne
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326569
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12108
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16934
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326569
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12108
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16934
Składniki
Klopsiki wrzucamy na patelnię smażymy kilka minut i przekładamy do większego rondelka .Warzywa kroimy w kostkę dorzucamy do mięsa ,smażymy chwilę , następnie dolewamy odrobinę wody ,dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu około 15 min . W między czasie gotujemy wodę na makaron ,gdy się zagotuje ,wrzucamy mieszamy ,wodę solimy .Gdy będzie już miękki ,ale nie rozgotowany ,odlewamy wodę NIE PRZELEWAMY ZIMNĄ WODA ,makaron musi być gorący ,by się sos przykleił . Przykrywamy pokrywką i do naszych warzyw i mięska dodajemy passate . Zagotowujemy ,jeśli trzeba doprawiamy . Sos przelewamy do makaronu i dobrze mieszamy . Przekładamy na talerze ,posypujemy tartym serem i dekorujemy świeża Bazylia .Smaczego