Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepyszny posilek.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 72
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 95
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 72
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 95
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Składniki
Pokroic boczek na drobne paski i smazyc na oliwie z oliwek az bedzie chrupiacy. Wyjac z patelni, osuszyc na papierowym reczniku i umiescic w misce. Czosnek pokroic bardzo drobno i smazyc przez chwile.
Zetrzeć parmezan i umiescic w duzej misce z jajkami. Dobrze wymieszac składniki i doprawic do smaku gałlka muszkatolowa, sola i pieprzem.
Ugotowac spaghetti "al dente" w duzej ilosci solonej wody, wyjac z garnka i odstawic na kilka sekund, aby ostygly, gdyz jesli makaron jest zbyt goracy, mieszanka jajek i parmezanu moze sie sciac.
Nastepnie dodac spaghetti do mieszanki jaj i parmezanu i odrobine goracej wody, w której gotowalismy makaron lub smietane, aby makaron nie byl zbyt suchy, boczek, czosnek i troche masla.
Wszystko dokladnie wymieszac i dodac swieze listki bazylii.