Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu makaron jemy przynajmniej raz w tygodniu. Dzisiaj chciałabym was zaprosić na klasykę - spaghetti bolognese.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1912
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3147
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1985
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1912
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3147
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1985
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę i szklimy. Dorzucamy czosnek pokrojony w plasterki i chwilę podsmażamy. Dodajemy mięso. Rozdrabniamy i podsmażamy aż zmieni kolor.
Dodajemy dwie puszki pomidorów. Chwilę dusimy. Następnie dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Dusimy aż do zredukowania objętości sosu. W między czasie, w oddzielnym garnku, gotujemy makaron aldente.
Porcję makaronu kładziemy na talerzu. Na makaronie kładziemy porcję sosu i posypujemy tartym żółtym serem. Całość ozdabiamy listkiem bazylii.