Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu makaron jemy przynajmniej raz w tygodniu. Dzisiaj chciałabym was zaprosić na klasykę - spaghetti bolognese.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88426
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11732
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88426
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11732
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę i szklimy. Dorzucamy czosnek pokrojony w plasterki i chwilę podsmażamy. Dodajemy mięso. Rozdrabniamy i podsmażamy aż zmieni kolor.
Dodajemy dwie puszki pomidorów. Chwilę dusimy. Następnie dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Dusimy aż do zredukowania objętości sosu. W między czasie, w oddzielnym garnku, gotujemy makaron aldente.
Porcję makaronu kładziemy na talerzu. Na makaronie kładziemy porcję sosu i posypujemy tartym żółtym serem. Całość ozdabiamy listkiem bazylii.