Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu makaron jemy przynajmniej raz w tygodniu. Dzisiaj chciałabym was zaprosić na klasykę - spaghetti bolognese.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4838
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 102
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4838
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 102
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę i szklimy. Dorzucamy czosnek pokrojony w plasterki i chwilę podsmażamy. Dodajemy mięso. Rozdrabniamy i podsmażamy aż zmieni kolor.
Dodajemy dwie puszki pomidorów. Chwilę dusimy. Następnie dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Dusimy aż do zredukowania objętości sosu. W między czasie, w oddzielnym garnku, gotujemy makaron aldente.
Porcję makaronu kładziemy na talerzu. Na makaronie kładziemy porcję sosu i posypujemy tartym żółtym serem. Całość ozdabiamy listkiem bazylii.