Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti bolognese.

Spaghetti bolognese.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1449 Ocena: 18797

Dodano:

Odsłon: 722

Jest to sycący posiłek, łatwy i szybki w przygotowaniu. Klasyka kuchni włoskiej.

Składniki

  • mięso wieprzowe, mielone 50 dag
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 2-3 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • makaron spaghetti 50 dag
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Oregano do smaku
  • Bazylia do smaku
  • oliwa do smażenia 3 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno kroimy, lekko solimy i rozgniatamy nożem. smażymy na rumiany kolor. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy mielone mięso i smażymy około 15-20 minut często mieszając. Mięso doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

  2. Spaghetti podajemy z wcześniej zrobionym sosem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń