Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 238

Dodano:

Odsłon: 225

Klasyczna wersja makaronu z sosem pomidorowym.

Składniki

  • Makaron spaghetti
  • Cebula (1/2 sztuki)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Passata (500ml)
  • Mięso mielone (dowolne - 300g)
  • Bazylia
  • Oliwa
  • Przyprawy (sól, pieprz, rozmaryn, papryka słodka, zioła prowansalskie)
  • Parmezan lub nieaktywne płatki drożdże
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti bolognese

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulkę posiekaną w kostkę podsmażamy na oliwie i dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek. Następnie dorzucamy mięso mielone i przyprawy.

  2. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy passatę i liście bazylii. Gotujemy kilka minut do połączenia smaków.

  3. Sos podajemy na makaronie i posypujemy parmezanem lub nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń