Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych , szczególnie jesiennych dań w naszej rodzinie. Używam jednak grubego makaronu a nie cienkiego bo tylko grubszy nam smakuje.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1252
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1280
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 218
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1252
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1280
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 218
Składniki
Na głęboką patelnie wlać 2 łyżki oleju, po rozgrzaniu dodać drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Zeszklić. Dodać mielone mięso , pomidory, ajwar i koncentrat. Przyprawić wg swojego smaku. W trakcie smażenia, wlewać stopniowo bulion. Na końcu dodać cukier . Odparować nadmiar płynu by sos był gęsty. Gotowe danie posypać parmezanem i udekorować natką pietruszki.