Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych , szczególnie jesiennych dań w naszej rodzinie. Używam jednak grubego makaronu a nie cienkiego bo tylko grubszy nam smakuje.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1037
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 943
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1037
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 943
Składniki
Na głęboką patelnie wlać 2 łyżki oleju, po rozgrzaniu dodać drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Zeszklić. Dodać mielone mięso , pomidory, ajwar i koncentrat. Przyprawić wg swojego smaku. W trakcie smażenia, wlewać stopniowo bulion. Na końcu dodać cukier . Odparować nadmiar płynu by sos był gęsty. Gotowe danie posypać parmezanem i udekorować natką pietruszki.