Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych , szczególnie jesiennych dań w naszej rodzinie. Używam jednak grubego makaronu a nie cienkiego bo tylko grubszy nam smakuje.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Składniki
Na głęboką patelnie wlać 2 łyżki oleju, po rozgrzaniu dodać drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Zeszklić. Dodać mielone mięso , pomidory, ajwar i koncentrat. Przyprawić wg swojego smaku. W trakcie smażenia, wlewać stopniowo bulion. Na końcu dodać cukier . Odparować nadmiar płynu by sos był gęsty. Gotowe danie posypać parmezanem i udekorować natką pietruszki.