Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Moja" wersja spaghetti bolognese. Danie odrobinę czasochłonne ale efekt końcowy wynagradza:)
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 6342
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17885
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2563
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 6342
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17885
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2563
Składniki
Marchewkę i seler pokroić w cieniutkie paseczki jak zapałki, a następnie posiekać. Cebule również bardzo drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebule i mięso. Smażyć tylko tyle aż mięso przestanie być czerwone. Następnie dodać marchewkę i seler. Po około 5 minutach dodać śmietankę i przyprawy. Dusić tak długo za płyn wyparuje.
Następnie dodać przecier i pomidory. Dusić na bardzo wolnym ogniu minimum godzinę. Ugotowany makaron "polać" sosem i posypać swieżo startym parmezanem. Jeśli ktoś ma parmezan w kawałku (ze skorka) to proponuje dodać do sosu (wtedy kiedy śmietankę) Skórka daje dodatkowy aromat