Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony to pomysł na szybki i smakowity obiad:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232059
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy boczek pokrojony w kostkę,gdy sie zrumieni dodajemy ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
Do boczku dodajemy połowę śmietany i na małym ogniu dusimy. Pozostałą część śmietany mieszamy z jajkiem i 2 łyżkami startego parmezanu.Dodajemy do boczku i mieszamy dokładnie tak aby składniki się połączyły ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Makaron mieszamy z sosem Carbonara i podajemy i parmezanem. SMACZNEGO!!!