Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony to pomysł na szybki i smakowity obiad:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5502
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1001
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5502
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1001
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy boczek pokrojony w kostkę,gdy sie zrumieni dodajemy ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
Do boczku dodajemy połowę śmietany i na małym ogniu dusimy. Pozostałą część śmietany mieszamy z jajkiem i 2 łyżkami startego parmezanu.Dodajemy do boczku i mieszamy dokładnie tak aby składniki się połączyły ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Makaron mieszamy z sosem Carbonara i podajemy i parmezanem. SMACZNEGO!!!