Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1644
Dodano: 22.10.2014
Odsłon: 2860
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy boczek pokrojony w kostkę,gdy sie zrumieni dodajemy ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
Do boczku dodajemy połowę śmietany i na małym ogniu dusimy.
Pozostałą część śmietany mieszamy z jajkiem i 2 łyżkami startego parmezanu.Dodajemy do boczku i mieszamy dokładnie tak aby składniki się połączyły ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Makaron mieszamy z sosem Carbonara i podajemy i parmezanem.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 22 października 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz