Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj mam coś specjalnego, prostego, a zarazem bardzo efektywnego. Zasmakuję szczególnie miłośnikom makaronów i wędzonego boczku. Najlepiej smakuję tuż po przygotowaniu, więc pamiętajcie o tym, gdy sami będziecie je robić. Zapraszam :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12576
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12576
Składniki
Makaron ugotować al`dente wg opisu na opakowaniu. Boczek pokroić w cienkie paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni aż do zarumienienia. Pokrojoną cebulę w drobną kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na wytopionym tłuszczu z boczku. W miseczce wymieszać żółtka z startym serem i połową śmietanki. Drugą połowę śmietanki wlać na patelnie, dodać podsmażony boczek i całość zalać śmietanką z jajkami i serem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sam koniec dodać odcedzony makaron, wymieszać i chwilkę pogotować. Tuż przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)