Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj mam coś specjalnego, prostego, a zarazem bardzo efektywnego. Zasmakuję szczególnie miłośnikom makaronów i wędzonego boczku. Najlepiej smakuję tuż po przygotowaniu, więc pamiętajcie o tym, gdy sami będziecie je robić. Zapraszam :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1811
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22381
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1811
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22381
Składniki
Makaron ugotować al`dente wg opisu na opakowaniu. Boczek pokroić w cienkie paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni aż do zarumienienia. Pokrojoną cebulę w drobną kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na wytopionym tłuszczu z boczku. W miseczce wymieszać żółtka z startym serem i połową śmietanki. Drugą połowę śmietanki wlać na patelnie, dodać podsmażony boczek i całość zalać śmietanką z jajkami i serem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sam koniec dodać odcedzony makaron, wymieszać i chwilkę pogotować. Tuż przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)