Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na mój przepis na słynną carbonarę, u mnie z chrupiącym boczkiem, serdecznie polecam :-)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2850
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2850
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3374
Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę. Od razu nastawiamy wodę na makaron. Boczek smażymy z odrobiną oliwy i łyżką masła na złoto. Makaron gotujemy al dente. Do miski wbijamy 3 jajka (lub 3 żółtka), dodajemy sól, pieprz, dużo tymianku i 2 łyżki mleka i rozkłócamy to widelcem. Następnie rozmieszane jajka wlewamy do usmażonego boczku i od razu dodajemy ugotowany przecedzony i gorący makaron (już na wyłączonej płycie, na wyłączonym ogniu). Energiczne mieszamy, sypiemy tarty ser, mieszamy i gotowe. Podajemy również posypane serem. Smacznego :-)