Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na mój przepis na słynną carbonarę, u mnie z chrupiącym boczkiem, serdecznie polecam :-)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231712
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36257
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1404
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231712
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36257
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1404
        
        
                Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę. Od razu nastawiamy wodę na makaron. Boczek smażymy z odrobiną oliwy i łyżką masła na złoto. Makaron gotujemy al dente. Do miski wbijamy 3 jajka (lub 3 żółtka), dodajemy sól, pieprz, dużo tymianku i 2 łyżki mleka i rozkłócamy to widelcem. Następnie rozmieszane jajka wlewamy do usmażonego boczku i od razu dodajemy ugotowany przecedzony i gorący makaron (już na wyłączonej płycie, na wyłączonym ogniu). Energiczne mieszamy, sypiemy tarty ser, mieszamy i gotowe. Podajemy również posypane serem. Smacznego :-)