Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na mój przepis na słynną carbonarę, u mnie z chrupiącym boczkiem, serdecznie polecam :-)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456770
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456770
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę. Od razu nastawiamy wodę na makaron. Boczek smażymy z odrobiną oliwy i łyżką masła na złoto. Makaron gotujemy al dente. Do miski wbijamy 3 jajka (lub 3 żółtka), dodajemy sól, pieprz, dużo tymianku i 2 łyżki mleka i rozkłócamy to widelcem. Następnie rozmieszane jajka wlewamy do usmażonego boczku i od razu dodajemy ugotowany przecedzony i gorący makaron (już na wyłączonej płycie, na wyłączonym ogniu). Energiczne mieszamy, sypiemy tarty ser, mieszamy i gotowe. Podajemy również posypane serem. Smacznego :-)