Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na mój przepis na słynną carbonarę, u mnie z chrupiącym boczkiem, serdecznie polecam :-)
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 223
Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 98
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 223
Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 98
Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę. Od razu nastawiamy wodę na makaron. Boczek smażymy z odrobiną oliwy i łyżką masła na złoto. Makaron gotujemy al dente. Do miski wbijamy 3 jajka (lub 3 żółtka), dodajemy sól, pieprz, dużo tymianku i 2 łyżki mleka i rozkłócamy to widelcem. Następnie rozmieszane jajka wlewamy do usmażonego boczku i od razu dodajemy ugotowany przecedzony i gorący makaron (już na wyłączonej płycie, na wyłączonym ogniu). Energiczne mieszamy, sypiemy tarty ser, mieszamy i gotowe. Podajemy również posypane serem. Smacznego :-)