Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja obiadowo-kolacyjna: makaron przygotowany z cienko pokrojonej cukinii podany z boczkiem i papryką. Mało wyrazisty smak cukinii został podkreślony czosnkiem i harissą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Boczek lub wędzonkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy do czasu aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i mieszając podsmażamy 1-2 min pilnując by się nie przypalił. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Dusimy razem z boczkiem 2-3 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki cukinię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i harissą i mieszając dusimy do czasu uzyskania odpowiedniej miękkości. Podajemy od razu po przygotowaniu.