Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja obiadowo-kolacyjna: makaron przygotowany z cienko pokrojonej cukinii podany z boczkiem i papryką. Mało wyrazisty smak cukinii został podkreślony czosnkiem i harissą.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Boczek lub wędzonkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy do czasu aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i mieszając podsmażamy 1-2 min pilnując by się nie przypalił. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Dusimy razem z boczkiem 2-3 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki cukinię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i harissą i mieszając dusimy do czasu uzyskania odpowiedniej miękkości. Podajemy od razu po przygotowaniu.