Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja obiadowo-kolacyjna: makaron przygotowany z cienko pokrojonej cukinii podany z boczkiem i papryką. Mało wyrazisty smak cukinii został podkreślony czosnkiem i harissą.
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 974
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1210
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 52
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 45
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 974
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1210
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 52
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 45
Składniki
Boczek lub wędzonkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy do czasu aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i mieszając podsmażamy 1-2 min pilnując by się nie przypalił. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Dusimy razem z boczkiem 2-3 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki cukinię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i harissą i mieszając dusimy do czasu uzyskania odpowiedniej miękkości. Podajemy od razu po przygotowaniu.