Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i smaczne danie dla zabieganych:) Spaghetti z cienko pokrojonej cukinii podany z pieczarkami w sosie śmietanowym, doprawionym czosnkiem i cebulką.
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5470
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 105
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 87
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5470
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 105
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 87
Składniki
Cukinię obieramy i ścieramy na tarce/obieraczce na cienkie nitki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i przesmażamy na nim cukinię - do uzyskania odpowiedniej/ulubionej miękkości. Doprawiamy sola i pieprzem. Zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i przykrywamy by cukinia szybko nie wystygła. Na patelni rozgrzewamy resztę masła. Wrzucamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.gdy staną się szkliste dodajemy oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Dusimy do miękkości i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec do pieczarek wlewamy śmietanę i mieszając zagotowujemy. Porcję spaghetti cukiniowego układamy na talerzu i polewamy sosem pieczarkowo-śmietanowym.