Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti cukiniowe z sosem pieczarkowym

Spaghetti cukiniowe z sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 711 Ocena: 6424

Dodano:

Odsłon: 449

Szybkie, proste i smaczne danie dla zabieganych:) Spaghetti z cienko pokrojonej cukinii podany z pieczarkami w sosie śmietanowym, doprawionym czosnkiem i cebulką.

Składniki

  • cukinia 1 szt
  • pieczarki 30 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • śmietana 18% 150 ml
  • masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Spaghetti cukiniowe z sosem pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce/obieraczce na cienkie nitki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i przesmażamy na nim cukinię - do uzyskania odpowiedniej/ulubionej miękkości. Doprawiamy sola i pieprzem. Zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i przykrywamy by cukinia szybko nie wystygła.
    Na patelni rozgrzewamy resztę masła. Wrzucamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.gdy staną się szkliste dodajemy oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Dusimy do miękkości i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec do pieczarek wlewamy śmietanę i mieszając zagotowujemy.
    Porcję spaghetti cukiniowego układamy na talerzu i polewamy sosem pieczarkowo-śmietanowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń