Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na curry z ciecierzycą i selerem konserwowym.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 69
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 69
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Składniki
1. Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. Odsączoną i opłukaną ciecierzycę podsmażyć z lekko odsączonym selerem oraz przyprawą curry. Dodać mleko sojowe, sól, cukier, zaprawę cytrynową i doprowadzić do wrzenia. 3. W ok. 3 łyżkach mleka sojowego rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i powoli wlewać na patelnię ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę mleka lub rozrobić więcej mąki do zagęszczenia sosu. Podawać z makaronem.