Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, aksamitny sos z dodatkiem mięsa, o wyrazistym pieprzowym smaku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ugotowane mięso obieramy ze skóry i kości, a następnie drobno kroimy, mięso lekko podsmażamy na tłuszczu z dodatkiem cebuli pokrojonej w drobną kostkę.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy twarożek, cały czas mieszając.
Kiedy twarożek się lekko rozpuści dodajemy wodę, przecier pomidorowy, bazylię i sproszkowany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, gotując na średnim ogniu do momentu powstania sosu, w razie konieczności doprawiamy solą.
We wrzącej osolonej wodzie gotujemy makaron przez około 10 minut na średnim ogniu, a następnie odcedzamy. Ugotowany makaron nakładamy na talerz.
Makaron polewamy przygotowanym sosem i posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Smacznego !!!