Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, aksamitny sos z dodatkiem mięsa, o wyrazistym pieprzowym smaku.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1869
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1188
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2283
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1869
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1188
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2283
Składniki
Ugotowane mięso obieramy ze skóry i kości, a następnie drobno kroimy, mięso lekko podsmażamy na tłuszczu z dodatkiem cebuli pokrojonej w drobną kostkę.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy twarożek, cały czas mieszając.
Kiedy twarożek się lekko rozpuści dodajemy wodę, przecier pomidorowy, bazylię i sproszkowany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, gotując na średnim ogniu do momentu powstania sosu, w razie konieczności doprawiamy solą.
We wrzącej osolonej wodzie gotujemy makaron przez około 10 minut na średnim ogniu, a następnie odcedzamy. Ugotowany makaron nakładamy na talerz.
Makaron polewamy przygotowanym sosem i posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Smacznego !!!