Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, aksamitny sos z dodatkiem mięsa, o wyrazistym pieprzowym smaku.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457953
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1520
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2305
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457953
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1520
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2305
Składniki
Ugotowane mięso obieramy ze skóry i kości, a następnie drobno kroimy, mięso lekko podsmażamy na tłuszczu z dodatkiem cebuli pokrojonej w drobną kostkę.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy twarożek, cały czas mieszając.
Kiedy twarożek się lekko rozpuści dodajemy wodę, przecier pomidorowy, bazylię i sproszkowany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, gotując na średnim ogniu do momentu powstania sosu, w razie konieczności doprawiamy solą.
We wrzącej osolonej wodzie gotujemy makaron przez około 10 minut na średnim ogniu, a następnie odcedzamy. Ugotowany makaron nakładamy na talerz.
Makaron polewamy przygotowanym sosem i posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Smacznego !!!