Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka obłędna w smaku!
forma okragła 24 cm, papier do pieczenia, ręczniki papierowe
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7293
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4299
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 798
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1068
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4022
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7293
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4299
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 798
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1068
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4022
Składniki
Bakłażany jest najlepiej pokroić w plastry i obficie posolić i zostawić. Ściągnąć wodę nożem i posolić drugą stronę a przed smażeniem odcisnąć ręcznikami papierowymi. Odwodnione bakłażany nie ciągną tłuszczu. Oczywiście plastry trzeba usmażyć Sos: Na oliwie podsmaża się cebulę z papryką, potem dodaje się mięso, pod koniec posiekany czosnek, za chwilę pomidory. Gdy całość się przesmaży można dodać koncentrat i posiekane oliwki. Teraz trzeba sprawdzić smak, doprawić solą i pieprzem i oregano. Po wyłączeniu ognia dodaje się ugotowany makaron i starty parmezan. Tortownicę wyłożoną papierem wykłada się bakłażanami i masą makaronową i zapieka się 40 minut w 200 stopniach. Oczywiście zależy od piekarnika. Zapiekankę najlepiej przygotować na 30 minut przed obiadem aby zdążyła się zestalić. Oczywiście lepiej mieć spaghetti z poprzedniego dnia i usmażyć tylko bakłażany.
Smacznego :)