Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska wersja najpopularniejszej włoskiej pasty. Pyszne spaghetti w niespełna 10 minut.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19780
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242352
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19780
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242352
Składniki
Gotujemy makaron aby był al dente.
W tym czasie na łyżce oleju lub oliwy smażymy posiekane ząbki czosnku i papryczki chilli. Odkryliśmy ostatnio smakowe oleje Kujawskiego, które śmiało mogą konkurować z dostępnymi w Polsce oliwami. Czosnek nie może się spalić bo gorycz zdominuje smak spaghetti, które stanie się niejadalne. Specyficzny zapach smażonego czosnku da nam znać, że już ma dość.
Odcedzony makaron (może na nim pozostać trochę wody - danie będzie lepsze) dorzucamy na patelnię i mieszamy całość dosypując posiekana natkę pietruszki. Pozostało już tylko makaron dosolić morską solą, posypać bogato startym serem (biedronkowy Olender potrafi zaskoczyć smakiem) i delikatnie skropić po podaniu olejem smakowym lub oliwą.