Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska wersja najpopularniejszej włoskiej pasty. Pyszne spaghetti w niespełna 10 minut.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Gotujemy makaron aby był al dente.
W tym czasie na łyżce oleju lub oliwy smażymy posiekane ząbki czosnku i papryczki chilli. Odkryliśmy ostatnio smakowe oleje Kujawskiego, które śmiało mogą konkurować z dostępnymi w Polsce oliwami. Czosnek nie może się spalić bo gorycz zdominuje smak spaghetti, które stanie się niejadalne. Specyficzny zapach smażonego czosnku da nam znać, że już ma dość.
Odcedzony makaron (może na nim pozostać trochę wody - danie będzie lepsze) dorzucamy na patelnię i mieszamy całość dosypując posiekana natkę pietruszki. Pozostało już tylko makaron dosolić morską solą, posypać bogato startym serem (biedronkowy Olender potrafi zaskoczyć smakiem) i delikatnie skropić po podaniu olejem smakowym lub oliwą.