Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy pesto przygotować, makaron ugotować, połączyć składniki i zajadać makaronowe smakołyki. Pesto tańsze, bo z rukoli, które można wcześniej zmiksować, do lodówki schować i w dowolnym czasie obiad przygotować.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2365
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2365
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Pesto: pestki ze słonecznika prażymy na suchej patelni i studzimy. W mikserze, miksujemy rukolę z dodatkiem oliwek i słonecznika. Następnie dolewamy olej, ok. 1 łyżkę soku z cytryny (do smaku), pieprz, ser i całość krótko miksujemy. Kawałeczki ziaren powinny być w pesto wyczuwalne. Jeśli potrzeba można doprawić solą, ale dopiero na samym końcu, ponieważ oliwki ją zastępują. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy pesto, dodajemy gorący makaron i mieszamy. Wystarczy przed podaniem oprószyć serem i danie jest gotowe.