Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy pesto przygotować, makaron ugotować, połączyć składniki i zajadać makaronowe smakołyki. Pesto tańsze, bo z rukoli, które można wcześniej zmiksować, do lodówki schować i w dowolnym czasie obiad przygotować.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 197
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 185
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11283
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 200
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 197
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 65
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 185
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11283
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 200
Składniki
Pesto: pestki ze słonecznika prażymy na suchej patelni i studzimy. W mikserze, miksujemy rukolę z dodatkiem oliwek i słonecznika. Następnie dolewamy olej, ok. 1 łyżkę soku z cytryny (do smaku), pieprz, ser i całość krótko miksujemy. Kawałeczki ziaren powinny być w pesto wyczuwalne. Jeśli potrzeba można doprawić solą, ale dopiero na samym końcu, ponieważ oliwki ją zastępują. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy pesto, dodajemy gorący makaron i mieszamy. Wystarczy przed podaniem oprószyć serem i danie jest gotowe.