Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy pesto przygotować, makaron ugotować, połączyć składniki i zajadać makaronowe smakołyki. Pesto tańsze, bo z rukoli, które można wcześniej zmiksować, do lodówki schować i w dowolnym czasie obiad przygotować.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1790
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8342
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253327
Polecam.
Odsłon: 1433
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1790
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8342
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253327
Polecam.
Odsłon: 1433
Składniki
Pesto: pestki ze słonecznika prażymy na suchej patelni i studzimy. W mikserze, miksujemy rukolę z dodatkiem oliwek i słonecznika. Następnie dolewamy olej, ok. 1 łyżkę soku z cytryny (do smaku), pieprz, ser i całość krótko miksujemy. Kawałeczki ziaren powinny być w pesto wyczuwalne. Jeśli potrzeba można doprawić solą, ale dopiero na samym końcu, ponieważ oliwki ją zastępują. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy pesto, dodajemy gorący makaron i mieszamy. Wystarczy przed podaniem oprószyć serem i danie jest gotowe.