Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę odmieniona wersja spaghetti carbonara, wzbogacona o awokado - zamiast jaj
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 415
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2352
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 94
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 95
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 415
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2352
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 94
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 95
Składniki
W garnku gotuję wodę na makaron. Boczek kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę. Smażę mięso . Do miski wlewam obie śmietany. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę solę i pieprzę. Awokado przekrawam i łyżeczką wyjmuję miąższ. Dodaję do śmietan. Blenduję na gładką masę. Ser ścieram i mieszam z sosem. Dodaję porwaną natkę. Odstawiam na bok. Gotującą się wodę solę. Wrzucam makaron i gotuję 7 minut. Odcedzam, zostawiając szklankę wody z gotowania. Od razu dodaję do smażącego się boczku. Mieszam intensywnie. Przelewam sos śmietanowy i mieszam. Dolewam wody makaronowej /dla uzyskania ulubionej konsystencji/.