Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę odmieniona wersja spaghetti carbonara, wzbogacona o awokado - zamiast jaj
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162965
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 253
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 58
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162965
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 253
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 58
Składniki
W garnku gotuję wodę na makaron. Boczek kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę. Smażę mięso . Do miski wlewam obie śmietany. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę solę i pieprzę. Awokado przekrawam i łyżeczką wyjmuję miąższ. Dodaję do śmietan. Blenduję na gładką masę. Ser ścieram i mieszam z sosem. Dodaję porwaną natkę. Odstawiam na bok. Gotującą się wodę solę. Wrzucam makaron i gotuję 7 minut. Odcedzam, zostawiając szklankę wody z gotowania. Od razu dodaję do smażącego się boczku. Mieszam intensywnie. Przelewam sos śmietanowy i mieszam. Dolewam wody makaronowej /dla uzyskania ulubionej konsystencji/.