Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę odmieniona wersja spaghetti carbonara, wzbogacona o awokado - zamiast jaj
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Składniki
W garnku gotuję wodę na makaron. Boczek kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę. Smażę mięso . Do miski wlewam obie śmietany. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę solę i pieprzę. Awokado przekrawam i łyżeczką wyjmuję miąższ. Dodaję do śmietan. Blenduję na gładką masę. Ser ścieram i mieszam z sosem. Dodaję porwaną natkę. Odstawiam na bok. Gotującą się wodę solę. Wrzucam makaron i gotuję 7 minut. Odcedzam, zostawiając szklankę wody z gotowania. Od razu dodaję do smażącego się boczku. Mieszam intensywnie. Przelewam sos śmietanowy i mieszam. Dolewam wody makaronowej /dla uzyskania ulubionej konsystencji/.