Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę odmieniona wersja spaghetti carbonara, wzbogacona o awokado - zamiast jaj
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 113
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 113
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Składniki
W garnku gotuję wodę na makaron. Boczek kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę. Smażę mięso . Do miski wlewam obie śmietany. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę solę i pieprzę. Awokado przekrawam i łyżeczką wyjmuję miąższ. Dodaję do śmietan. Blenduję na gładką masę. Ser ścieram i mieszam z sosem. Dodaję porwaną natkę. Odstawiam na bok. Gotującą się wodę solę. Wrzucam makaron i gotuję 7 minut. Odcedzam, zostawiając szklankę wody z gotowania. Od razu dodaję do smażącego się boczku. Mieszam intensywnie. Przelewam sos śmietanowy i mieszam. Dolewam wody makaronowej /dla uzyskania ulubionej konsystencji/.