Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe krewetki w połączeniu z makaronem skąpanym w sosie śmietanowo-mlecznym. Wow, do tego parmezan, czegóż chcieć więcej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 587
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 587
Składniki
Ugotowałem makaron al dente. Rozgrzałem oliwę na patelni, na średnim ogniu. Krewetki posypałem solą i pieprzem i ułożyłem na patelni tak, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Smażyłem około 3 minuty z każdej strony do mementu, aż krewetki nie były już przeźroczyste. Krewetki przełożyłem do oddzielnego naczynia. Na tej samej patelni roztopiłem masło. Wrzuciłem i lekko zarumieniłem cebulę, po chwili dodałem czosnek. Uwaga, żeby go nie przypalić. Zmniejszyłem ogień i dodałem wino. Smażyłem razem, aż na patelni pozostało około ¼ wlanego płynu. Następnie dodałem śmietanę, mleko i dobrze wymieszałem. Wsypałem parmezan, doprawiłem. Dodałem ugotowany makaron, wymieszałem z sosem.