Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe krewetki w połączeniu z makaronem skąpanym w sosie śmietanowo-mlecznym. Wow, do tego parmezan, czegóż chcieć więcej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 72
Składniki
Ugotowałem makaron al dente. Rozgrzałem oliwę na patelni, na średnim ogniu. Krewetki posypałem solą i pieprzem i ułożyłem na patelni tak, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Smażyłem około 3 minuty z każdej strony do mementu, aż krewetki nie były już przeźroczyste. Krewetki przełożyłem do oddzielnego naczynia. Na tej samej patelni roztopiłem masło. Wrzuciłem i lekko zarumieniłem cebulę, po chwili dodałem czosnek. Uwaga, żeby go nie przypalić. Zmniejszyłem ogień i dodałem wino. Smażyłem razem, aż na patelni pozostało około ¼ wlanego płynu. Następnie dodałem śmietanę, mleko i dobrze wymieszałem. Wsypałem parmezan, doprawiłem. Dodałem ugotowany makaron, wymieszałem z sosem.