Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe krewetki w połączeniu z makaronem skąpanym w sosie śmietanowo-mlecznym. Wow, do tego parmezan, czegóż chcieć więcej.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Ugotowałem makaron al dente. Rozgrzałem oliwę na patelni, na średnim ogniu. Krewetki posypałem solą i pieprzem i ułożyłem na patelni tak, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Smażyłem około 3 minuty z każdej strony do mementu, aż krewetki nie były już przeźroczyste. Krewetki przełożyłem do oddzielnego naczynia. Na tej samej patelni roztopiłem masło. Wrzuciłem i lekko zarumieniłem cebulę, po chwili dodałem czosnek. Uwaga, żeby go nie przypalić. Zmniejszyłem ogień i dodałem wino. Smażyłem razem, aż na patelni pozostało około ¼ wlanego płynu. Następnie dodałem śmietanę, mleko i dobrze wymieszałem. Wsypałem parmezan, doprawiłem. Dodałem ugotowany makaron, wymieszałem z sosem.