Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 15 minut? Proszę bardzo :) Podrzucam Wam przepis na pyszne spaghetti w sosie śmietanowym do przygotowania w zaledwie kwadrans (nie licząc czasu na zagotowanie wody na makaron) ;) Mięsożercy mogą dodać pierś z kurczaka lub w wersji bardziej kalorycznej - wędzony boczek ;)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 93
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 93
Składniki
Składniki pesto zblendować. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Kiedy makaron się gotuje na patelni, na rozgrzanej oliwie podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojoną w cienkie półplasterki cukinię i smażyć ok. 2 minuty. Wlać śmietanę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić do smaku. Podgrzać do zredukowania i zagęszczenia się sosu. Wyłączyć gaz, dodać pesto i wymieszać. Makron odcedzić i dodać do sosu, wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu, posypany serem, bazylią i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Rady: Dla podbicia smaku możecie dodać podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika.