Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti Zucca e gamberetti.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 197
Składniki
Dynię obrałem, usunąłem pestki. Pokroiłem w drobna kostkę. Cebulę drobno posiekałem, obsmażyłem wraz z chili na patelni, na 4 łyżkach oliwy z oliwek. Dodałem dynię, smażyłem 5 minut. Krewetki wyjąłem ze skorupek, wrzuciłem na patelnię. Zdeklasowałem winem, doprawiłem sola i pieprzem. Gotowałem na silnym ogniu, aż wino zaczęło parować. We wrzącej, osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente. Odcedziłem i przełożyłem na patelnię. Potrząsnąłem, podałem posypany Pietuszką i startym parmezanem.