Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z dynią i krewetkami

Spaghetti z dynią i krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16744

Dodano:

Odsłon: 275

Spaghetti Zucca e gamberetti.

Składniki

  • 350 g spaghetti
  • 300 g dyni
  • 200 g krewetek
  • pół cebuli
  • mielone chili do smaku
  • posiekana natka pietruszki
  • pół filiżanki białego wina
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • starty parmezan
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię obrałem, usunąłem pestki. Pokroiłem w drobna kostkę.

    Cebulę drobno posiekałem, obsmażyłem wraz z chili na patelni, na 4 łyżkach oliwy z oliwek.
    Dodałem dynię, smażyłem 5 minut.

    Krewetki wyjąłem ze skorupek, wrzuciłem na patelnię. Zdeklasowałem winem, doprawiłem sola i pieprzem. Gotowałem na silnym ogniu, aż wino zaczęło parować.

    We wrzącej, osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente. Odcedziłem i przełożyłem na patelnię. Potrząsnąłem, podałem posypany Pietuszką i startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 04 grudnia 2016 Rewelacyjne smaki...próbowałem przestać jeść, ale to takie pyszne było <3 a krewetki... <3

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izek 04 grudnia 2016 To danie wygląda tak mega apetycznie, że pomimo tego, że nie lubię krewetek, to skusiłabym się na porcję ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 04 grudnia 2016 aaaa....też wszystko co kocham jeść...;-))) i gambasy :-) mniammm Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń