Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z fenkułem

Spaghetti z fenkułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47367

Dodano:

Odsłon: 6558

By przygotować pyszny obiad, nie potrzeba wielu składników i wiszenia nad garami. Makarony mają to do siebie, że smakują ze wszystkim. My najbardziej lubimy ze świeżym pesto.

Składniki

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 1 mały fenkuł (około 150 g)
  • 4 orzechy makadamia
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fenkuł kroimy na mniejsze kawałki.
    Orzechy wyciągamy z łupiny.
    Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Wszystkie produkty blendujemy z oliwą.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy na szybko ( czyli do durszlaku, liczymy do trzech i przekładamy z powrotem do garnka ).
    Do gorącego makaronu dodajemy pesto, dokładnie łączymy z makaronem.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń