Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z kaparami i oliwkami

Spaghetti z kaparami i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 873

Przepis na ciekawą zmianę klasycznego Spaghetti. Propozycja szybkiego i prostego pomysłu na super obiad w 40 minut.

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżeczki kaparów
  • ½ słoiczek oliwek
  • 1 łyżka majeranku
  • ½ makaronu do spaghetti
  • ⅓ kostki żółtego sera
  • Mięso
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oliwy
  • Sos
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • pieprz i sól do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawiamy i smażymy na patelni. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.

  2. Makaron gotujemy, według wskazówek na opakowaniu.

  3. Pomidory z puszki, koncentrat, ketchup i przyprawy blendujemy na gładką masę. Następnie sos dodajemy do mięsa.

  4. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu wraz z majerankiem.

  5. Oliwki kroimy na pół, a kapary dodajemy w całości do sosu.

  6. Całość gotujemy jeszcze 10 min.

  7. Ser ścieramy na grubym oczku na tarce i posypujemy spaghetti.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń