Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpeciki i aromatyczny, gęsty sos doskonale komponują się z makaronem.
Klopsiki:
Bułkę moczymy przez chwilę w wodzie, odciskamy i dokładnie rozdrabniamy w mikserze lub przeciskamy przez praskę/maszynkę do mięsa. Dodajemy mięso mielone, jajko, 4 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy klopsiki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos:
W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażamy. Dodajemy pomidory i dusimy przez kilka minut. Gdy pomidory zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła i mieszamy. Następnie do sosu wkładamy pulpeciki i dusimy przez kilka minut na niewielkim ogniu.
Podanie:
Ugotowany makaron układamy na talerzach, dodajemy sos z pulpecikami i posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.
Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie...
Odsłon: 20255
Wiosna w pełni, więc chcę się jeść zdrowo i kolorowo, ale zarazem pożywnie. Z...
Odsłon: 1724
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 142
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 216
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 142
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 216
Składniki
Klopsiki: Bułkę moczymy przez chwilę w wodzie, odciskamy i dokładnie rozdrabniamy w mikserze lub przeciskamy przez praskę/maszynkę do mięsa. Dodajemy mięso mielone, jajko, 4 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy klopsiki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos: W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażamy. Dodajemy pomidory i dusimy przez kilka minut. Gdy pomidory zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła i mieszamy. Następnie do sosu wkładamy pulpeciki i dusimy przez kilka minut na niewielkim ogniu.
Podanie: Ugotowany makaron układamy na talerzach, dodajemy sos z pulpecikami i posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy moczony w mleku
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Schabowy moczony w mleku
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 216
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 308