Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpeciki i aromatyczny, gęsty sos doskonale komponują się z makaronem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5828
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 297
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5828
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 297
Składniki
Klopsiki: Bułkę moczymy przez chwilę w wodzie, odciskamy i dokładnie rozdrabniamy w mikserze lub przeciskamy przez praskę/maszynkę do mięsa. Dodajemy mięso mielone, jajko, 4 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy klopsiki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos: W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażamy. Dodajemy pomidory i dusimy przez kilka minut. Gdy pomidory zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła i mieszamy. Następnie do sosu wkładamy pulpeciki i dusimy przez kilka minut na niewielkim ogniu.
Podanie: Ugotowany makaron układamy na talerzach, dodajemy sos z pulpecikami i posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.