Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas uwielbia makarony. Nie dość, że są smaczne to jeszcze w prosty sposób można je przygotować:). Moja dzisiejsza nietypowa propozycja to makaron, sos serowo-śmietanowy i klopsiki z białej kiełbasy. Ciekawe i smaczne połączenie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 244
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16304
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 93
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 238
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 244
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16304
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 93
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 238
Składniki
Kiełbasę wyciągamy z flaka. Formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy około 20 minut. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Dodajemy serek topiony, podlewamy niedużą ilością wody, dusimy do momentu aż serek się rozpuści. Wlewamy śmietankę, wsypujemy ser, posiekaną natkę i przyprawy. Dusimy do momentu aż sos zgęstnieje. Dodajemy pulpeciki, makaron, dokładnie mieszamy.