Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowy pomysł który przypadł mojej rodzinie do gustu. Szczególnie dzieciaki szaleją za małymi mięsnymi kuleczkami
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Kiełbaski pozbawiamy osłonek dokładnie razem mieszamy po czym formujemy małe pulpeciki średnicy ok 4 cm. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. ( Pamiętajmy aby patelnia miała nieprzywierające dno ). W między czasie cebulę drobno siekamy dorzucamy do pulpecików. Dodajemy łyżkę leju. Gdy cebula się zeszkli wlewamy passatę i zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i pieprzem cayenne. Jeżeli będzie za kwaśne dodajemy cukier. W osobnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Gdy na patelni sos się zredukuje do pożądanej konsystencji wrzucamy starty ser ( pozostawiając odrobinę do posypania ), oraz posiekany szczypiorek.
Gdy makaron się ugotuje łyżką cedzakową przekładamy makaron z garnka wprost na patelnię z sosem. Dokładnie mieszamy.
Podajemy gorące posypane startym żółtym serem.