Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowy pomysł który przypadł mojej rodzinie do gustu. Szczególnie dzieciaki szaleją za małymi mięsnymi kuleczkami
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Składniki
Kiełbaski pozbawiamy osłonek dokładnie razem mieszamy po czym formujemy małe pulpeciki średnicy ok 4 cm. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. ( Pamiętajmy aby patelnia miała nieprzywierające dno ). W między czasie cebulę drobno siekamy dorzucamy do pulpecików. Dodajemy łyżkę leju. Gdy cebula się zeszkli wlewamy passatę i zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i pieprzem cayenne. Jeżeli będzie za kwaśne dodajemy cukier. W osobnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Gdy na patelni sos się zredukuje do pożądanej konsystencji wrzucamy starty ser ( pozostawiając odrobinę do posypania ), oraz posiekany szczypiorek.
Gdy makaron się ugotuje łyżką cedzakową przekładamy makaron z garnka wprost na patelnię z sosem. Dokładnie mieszamy.
Podajemy gorące posypane startym żółtym serem.