Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie zdrowe, pożywne i aromatyczne.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię, dopraw solą i smaż na średniej mocy palnika przez około 5 minut - do lekkiego zarumienienia. Zdejmij z patelni.
Na patelnię po smażeniu cukinii, wrzuć kurczaka. Smaż przez około 10 minut - do zarumienienia. Pod koniec smażenia, dodaj 2 łyżki zielonego pesto. Wymieszaj.
Na patelnię do kurczaka, dodaj odcedzony makaron, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, podsmażoną cukinię i pozostałe 2 łyżki zielonego pesto. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Całość smaż przez 8 minut.
Gotowe spaghetti posyp tartym parmezanem.