Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony uwielbiamy, nie tylko dlatego, że świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Są idealną alternatywą na pożywne i szybkie danie. Obiady w pół godziny wychodzą wyśmienite. Mięso w połączeniu z pesto, z czosnku niedźwiedziego, oliwy i orzechów piniowych, nabiera wyrazistego smaku. Uzupełnieniem są płatki parmezanu, które rozpływając się w ciepłym makaronie, tworzą wspaniałą, kremową konsystencję.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 285
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2420
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 410
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 285
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2420
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 410
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki. Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z płatkami parmezanu.