Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony uwielbiamy, nie tylko dlatego, że świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Są idealną alternatywą na pożywne i szybkie danie. Obiady w pół godziny wychodzą wyśmienite. Mięso w połączeniu z pesto, z czosnku niedźwiedziego, oliwy i orzechów piniowych, nabiera wyrazistego smaku. Uzupełnieniem są płatki parmezanu, które rozpływając się w ciepłym makaronie, tworzą wspaniałą, kremową konsystencję.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 41
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 109
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 41
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 109
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki. Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z płatkami parmezanu.