Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony uwielbiamy, nie tylko dlatego, że świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Są idealną alternatywą na pożywne i szybkie danie. Obiady w pół godziny wychodzą wyśmienite. Mięso w połączeniu z pesto, z czosnku niedźwiedziego, oliwy i orzechów piniowych, nabiera wyrazistego smaku. Uzupełnieniem są płatki parmezanu, które rozpływając się w ciepłym makaronie, tworzą wspaniałą, kremową konsystencję.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19748
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2886
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3965
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19748
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2886
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3965
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki. Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z płatkami parmezanu.