Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5671
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5671
Składniki
W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule szalotkę i cukrową. Dodać mięso mielone. Na wolnym ogniu dusić i mieszać. Starać się rozdrabniać mięso na malutkie kawałki. Jak mięso straci surowość dodać pomidory z puszki. Gotować kilka minut i mieszać od czasu do czasu. Dodać passatę. Gotować, mieszać, do uzyskanie właściwej gęstości. Takiej jaką lubimy. Dodać zioła prowansalskie, cukier, pieprz i sól do smaku. Jeszcze pogotować chwilę i gotowe. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron podać gorący. Polany gorącym sosem, osypany wiórkami żółtego sera. Smacznego