Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do spaghetti użyłam sosu ostrego z przecieru ostrych papryczek czereśniowych oraz chrzanu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 251
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1076
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 251
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1076
Składniki
Kiełbaski obieramy z osłonki, kroimy w kawałki dodajemy do gotującego się rosołu. Do rosołu dodajemy przecier z papryczek i chrzan, gotujemy kilka minut. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie makaron spaghetti i rozrabiamy mąkę z wodą do zagęszczenia sosu.
Gotujący się sos zagęszczamy mąką i jeszcze gotujemy przez krótką chwilę. Ugotowany makaron podajemy wymieszany z sosem i kawałkami kiełbasy, posypujemy drobno pokrojonymi listkami bazylii. Smacznego!!!