Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do spaghetti użyłam sosu ostrego z przecieru ostrych papryczek czereśniowych oraz chrzanu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13076
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13076
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Kiełbaski obieramy z osłonki, kroimy w kawałki dodajemy do gotującego się rosołu. Do rosołu dodajemy przecier z papryczek i chrzan, gotujemy kilka minut. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie makaron spaghetti i rozrabiamy mąkę z wodą do zagęszczenia sosu.
Gotujący się sos zagęszczamy mąką i jeszcze gotujemy przez krótką chwilę. Ugotowany makaron podajemy wymieszany z sosem i kawałkami kiełbasy, posypujemy drobno pokrojonymi listkami bazylii. Smacznego!!!