Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z patelni

Spaghetti z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 327 Ocena: 2368

Dodano:

Odsłon: 5771

Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie się z nim połączy. Polecam.

Składniki

  • 1 duża marchewka,
  • 1 średnia pietruszka,
  • 1 średnia cebula,
  • około 2 szklanek wody,
  • 300 g dowolnej kiełbasy,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 5 płatów papryki konserwowej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżka oregano,
  • 1 łyżka bazylii,
  • 400 g makaronu spaghetti.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z patelni

Przygotowanie

  1. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy,myjemy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w kostkę.

  2. Na dużą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa i kiełbasę, chwilkę smażymy, zalewamy wodą i dusimy około 5 minut.

  3. Paprykę konserwową kroimy w kostkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę i przyprawy.

  4. Dodajemy surowy makaron. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 20 minut. Od czasu do czasu mieszając.

    Danie gotowe.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń