Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pesto warto przygotować sobie na zaś. Do małych słoiczków pakujemy, pasteryzujemy i mamy ;) Tak było u nas. Sprawdziło się ma szybki obiad. Teraz podpowiemy Wam jak je zrobić.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1808
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22317
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1808
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22317
Składniki
Miąższ z dyni kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, smażymy razem z łyżką masła i dynią. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Jajka mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. Pokrojony w kostkę chleb moczymy w masie. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy 1/3 farszu. Wykładamy namoczony chleb. Następnie pokrojone pomidorki i pozostałą część farszu. Pieczemy 10 min w temperaturze 200°. Po tym czasie polewamy oliwą, posypujemy startym parmezanem i pieczemy jeszcze kwadrans. Całość studzimy i blendujemy. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Dodajemy kilka łyżek pesto z dyni. Podajemy ze startym parmezanem.