Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pistacje i uwielbiam pesto, a do tego makaron i nic więcej mi nie trzeba :D Dzisiaj zapraszam na spaghetti w połączeniu z mocno pistacjowym pesto na bazie bazylii i rukoli. Szybka i prosta propozycja, która dostarczy nam mnóstwo smaku i pięknego aromatu :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3521
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1169
Składniki
Do rozdrabniacza wkładamy ząbki czosnku, oczyszone listki bazylii i rukoli, dolewamy część oliwy z oliwek i miksujemy dla deliktanego rozdrobnienia składników. Następnie dodajemy rozbite w moździerzu pistacje, starty parmezan i dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto doprawiamy solą ziołową i dość sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Pesto mieszamy z gorącym, ugotowanym al dente spaghetti i gotowe! :D Życzę smacznego! :)