Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam, gdy smak i aromat poszczególnych składników potrawy, dostarcza niesamowitych doznań moim kubkom smakowym. Makaron i pesto to dla mnie połączenie idealne. Tym razem przygotowałam je z suszonych pomidorów, świeżej bazylii oraz orzechów włoskich. Całość dopełniłam pożywnym i aromatycznym dodatkiem białkowym w postaci kawałków kurczaka curry. Było niezwykle smacznie, dlatego gorąco polecam Wam to połączenie :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Składniki
Oczyszczonego kurczaka kroimy w kostkę, skrapiamy go oliwą z oliwek oraz oprószamy przyprawą curry. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do marynowania na około 1 godzinę. Następnie przygotowujemy pesto. W rozdrabniaczu mielimy orzechy włoskie i dodajemy do nich listki bazylii, suszone pomidory, parmezan, czosnek i oliwę z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników i doprawiamy pesto solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Kurczaka smażymy na delikatnie złoty kolor. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z pesto pomidorowo - bazyliowym. Na wierzch układamy kawałki kurczaka curry.
Danie idealnie dopełnią pomidorki koktajlowe oraz świeża bazylia.
Życzę smacznego! :)