Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie zachwycające smakiem.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 298
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1188
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 895
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 298
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1188
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 895
Składniki
Szalotkę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. W dużej misce mieszamy mięso mielone, szalotkę, natkę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Z masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w mące. Pulpeciki podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Gdy pulpeciki są już podsmażone, przesuwamy je na bok patelni. Dodajemy pokrojone pomidory, passatę pomidorową, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane liście bazylii oraz cukier i słodką paprykę. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień przykrywamy i gotujemy przez 10 minut.
Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, posypanym świeżo startym serem parmezan. Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym jest gotowe. Smacznego