Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie zachwycające smakiem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1271
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1271
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Składniki
Szalotkę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. W dużej misce mieszamy mięso mielone, szalotkę, natkę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Z masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w mące. Pulpeciki podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Gdy pulpeciki są już podsmażone, przesuwamy je na bok patelni. Dodajemy pokrojone pomidory, passatę pomidorową, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane liście bazylii oraz cukier i słodką paprykę. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień przykrywamy i gotujemy przez 10 minut.
Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, posypanym świeżo startym serem parmezan. Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym jest gotowe. Smacznego