Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie zachwycające smakiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6020
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6020
Składniki
Szalotkę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. W dużej misce mieszamy mięso mielone, szalotkę, natkę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Z masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w mące. Pulpeciki podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Gdy pulpeciki są już podsmażone, przesuwamy je na bok patelni. Dodajemy pokrojone pomidory, passatę pomidorową, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane liście bazylii oraz cukier i słodką paprykę. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień przykrywamy i gotujemy przez 10 minut.
Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti, posypanym świeżo startym serem parmezan. Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym jest gotowe. Smacznego