Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad .)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Przygotowujemy sos : Przygotować głębszą patelnię lub garnek. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę .Do naczynia nalać nalać oliwę , rozgrzać, ale nie za mocno ,wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić .Dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę i podsmażamy przez kilka sekund .
Mięso dorzucamy do cebuli i smażymy ,rozdrabniamy na małe kawałeczki łyżką .Często mieszamy żeby się mięso nie przypaliło . Podsmażone mięso doprawić solą ,pieprzem ,słodką papryką ,i curry . Dusimy przez kilka sekund , wrzucić puszkę pomidorów . Koncentrat pomidorowy wymieszać ze szklanką wody ,wlewamy do mięsa , dodajemy resztę przypraw ,oregano ,bazylię .Całość mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut .Można na koniec dodać kilka kropli przyprawy w płynie .
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu ,nie może być rozgotowany .Musi być lekko twardawy czyli al dente . Na talerz kładziemy porcję makaronu ,polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem . Uwaga : Makaron można ugotować sobie wcześniej ,przed przygotowaniem sosu .Smacznego)