Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad .)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4091
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416079
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4091
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416079
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Składniki
Przygotowujemy sos : Przygotować głębszą patelnię lub garnek. Cebulę obrać ,pokroić w kostkę .Do naczynia nalać nalać oliwę , rozgrzać, ale nie za mocno ,wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić .Dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę i podsmażamy przez kilka sekund .
Mięso dorzucamy do cebuli i smażymy ,rozdrabniamy na małe kawałeczki łyżką .Często mieszamy żeby się mięso nie przypaliło . Podsmażone mięso doprawić solą ,pieprzem ,słodką papryką ,i curry . Dusimy przez kilka sekund , wrzucić puszkę pomidorów . Koncentrat pomidorowy wymieszać ze szklanką wody ,wlewamy do mięsa , dodajemy resztę przypraw ,oregano ,bazylię .Całość mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut .Można na koniec dodać kilka kropli przyprawy w płynie .
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu ,nie może być rozgotowany .Musi być lekko twardawy czyli al dente . Na talerz kładziemy porcję makaronu ,polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem . Uwaga : Makaron można ugotować sobie wcześniej ,przed przygotowaniem sosu .Smacznego)